ÜTS Verme Bildirimi Hata Veriyor

Meslek örgütlerimizin ve yetkililerin dikkatine. UTS sürekli hata veriyor!

ÜTS Verme Bildirimi Hata Veriyor
23 Mart 2021 - 16:06

Bilindiği üzere TİTCK duyurusunda eski UBB’li karekodların UTS’ye aktarılması ve stoklarımızda olmayan ürünlerin toplu çıkışı hakkında 16 Nisan son tarihi verilmişti.

Optisyen.COM internet sitemize çok sayıda şikayet mailleri geldiği gibi gün içerisinde bizleri de çok sayıda meslektaşımız arayarak UTS’nin toplu ürün verme bildiriminde farklı hatalar verdiğini belirtmişlerdir. Bu konuda meslek örgütlerimizin ve yetkililerin dikkatine bir haber yapmak istedik.

Stoklarımızdaki ürünleri toplu çıkış yapma esnasında birden fazla farklı hatalar oluşmakta ve toplu çıkış işlemi %100 başarılı bir şekilde yapılamamaktadır.Bazı meslektaşlarımızın toplu verme bildirimi yapacağı ürünlerin tamamı UTS tarafından kabul edilmezken, bazı meslektaşlarımızın ürünlerinin %50’i kabul edilip diğerleri kabul edilmemektedir.
UTS kendi göndermiş olduğu ürünlerin bilgileri birebir kopyalandığı durumlarda bile, toplu verme yapılmaya çalışılırken yinede ürünleri kabul etmemektedir. Oysa toplu verme dosyasında olan ürün tek başına çıkış yapılabilmektedir.
Hatta öyle ki bazen kendi örnek şablon dosyasını bile geri kabul etmemektedir.

UTS’den kaynaklı olduğunu düşündüğümüz, toplu verme bildirimi kısmında belirli hatalar mevcut olup meslektaşımızın bu konudaki şikayeti araştırılmalı ve çözüm aranmalıdır.
Bazı hatalar aşağıdaki gibi resimlenmiştir.