Tek Gözü Görmeyen Kişi Progresif Cam Kullanabilir Mi?

21 Eylül 2020 - 16:02

”Optisyenlik Bölümü Eğitim ve Tecrübe Atölyesi ” Facebook Grubumuzda Ödüllü Sorulara Yer Vermeye Başladık. Sizlerde optik sektörü çalışanı iseniz grubumuza katılabilir eğitimlerimizden faydalabilirsiniz.

SORU: Sağ gözü görmeyen sadece sol gözü gören bir kişiye proğresive cam takılırmı ? Takılmaz İse Neden? Takılır İse Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bu ve benzeri soruları görmek ve cevap için ”Optisyenlik Bölümü Eğitim ve Tecrübe Atölyesi ” facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

Sorumuzun cevabını İŞİN UZMANI Beta Optik’ten Sayın Erdal ÖZKAVAK Beyden İstedik.

CEVAP :

Merhaba.

Tek gözü görmeyen kişilerin progresif kullanımında genelde bir sorun olmaz. Genel amaçlı bir progresif dizaynı kullanılabilir. Sağ gözü görmeyen bir progresif kullanıcısının, dominant (kılavuz) gözü sol gözü ise, daha iyi düzeyde akomodasyon sağlanır. Sağ göz, yani görmeyen göz dominant göz iken sonradan görme kaybı oluşmuşsa, bu durumda konverjans yetmezliği nedeniyle, odaklanmada zorluk yaşanabilir. Fakat, bu durumda bile, zamanla uyum gösterildiği gözlemlenmiştir. Kullanıcının monoküler PD ve PH’ı ölçülerek cam montajı yapılır. Bu konuda farklı ve özel bir yöntem yoktur.

Selamlar,

Erdal ÖZKAVAK