Konkav Camlarda Çap Büyütmenin İnceliğe Etkisi Var Mıdır?

21 Eylül 2020 - 15:47

Geçtiğimiz günlerde ilk resimde ki bu soruyu bu grupta tartışmıştık. Bazı arkadaşlarımız 75 çap ince çıkar bazıları ise aynı çıkar demişti. Soruyu BETA OPTİK ‘ten Sayın Erdal ÖZKAVAK Beye Sorduk. Gelen cevabı sizlerle paylaşıyorum.

CEVAP : Merhaba,
Miyop (-) numaralarda aynı numara, aynı indeks/materyal kullanılarak, farklı çaplarda da üretilmiş olsa, aynı merkezleme yapılarak, aynı şablona göre kesildiğinde, kenar kalınlıklarında farklılık olmaz. Elbette, her iki camın merkez kalınlığının da, aynı üretilmiş olması gerekiyor. Zira, miyop camlarda kenar kalınlığını belirleyen bir diğer parametre de, merkez kalınlığıdır.
İyi günler,

Erdal ÖZKAVAK
BETA OPTİK SANAYİ,TİC. LTD.ŞTİ.