Hastaneye Gitmeden Muayene Ol Devri Başladı

28 Eylül 2020 - 16:14

Gelişen teknolojiyle artık hastaneye gitmeden muayene olmak mümkün.

Pandemi sürecinde artık özel hastaneler online e-doktor uygulamasına geçti. Teknolojiyi çok iyi kullanan doktorlar ve hastane yönetimleri sadece whatshApp uygulaması sayesinde hasta muayene edebiliyor. Bu gün facebook reklamı veren bir özel hastanenin resmi aşağıdaki gibidir.

Yalnızca bu hastanede değil ülkemizdeki bir çok özel hastane artık bu uygulamayı kullanıyor.

Evinizdeki koltuğunuzda otururken cep telefonunuzdan Google’a online doktor yazarak size en yakın online doktor uygulaması yapan hastaneyi bulabilir tek tuşla muayene isteği gönderebilirsiniz. Beş (5) dakika içerisinde hastanenin müşteri hizmetleri sizi arayarak doktor bilgilerini aktarıyor ve kredi kartı üzerinden ödemenizi gerçekleştiriyor. Hemen sonrasında sizi ilgili doktor WhatshApp’tan görüntülü arıyor ve şikayetinizi dinliyor.

Ortalama 20 dk süren muayene sonrası aynı uygulama ile e-reçeteniz size gönderilebiliyor.

Gelişen teknoloji sayesinde online doktor uygulamasına her geçen gün talep artıyor.

Bu haberden sonra rahmetli Levent Kırca’nın yıllar yıllar önce çektiği 3G SSK HASTANESİ isimli filmi geldi aklımıza.  Filmde göz hekimi ve farklı doktorlar uzaktan muayene yapıyordu.

Optisyen İsmail UYAR