Yalçın TEFE Ankara Odası Seçimleri İçin Adaylığını Açıkladı

24 Ekim 2021 - 21:53

Bilindiği üzere Ankara odası mali genel kurulunda yönetim ibra olamamıştı.

TÜRK OPTİSYEN-GÖZLÜKÇÜLER BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİ’NE GÖRE

Yönetim Kurulunun düşmesi

MADDE 23 – (1) Oda Yönetim Kurulunun ibra edilmeyerek düşmesi veya ibra edildikten sonra çekilmesi hâlinde, yeni Yönetim Kurulunun seçilmesine kadar Yönetim Kurulunun yapması gereken iş ve işlemler ile görev ve yetkilerin gerekleri, Genel Kurul Başkanlık Divanınca yerine getirilir ve Genel Kurul en geç bir ay içerisinde seçim yapılmak üzere olağanüstü toplantıya dâvet edilir.

İbra edilmeyen Yönetim Kurulu düşmüş sayılarak yeni bir yönetim kurulu seçilecek.

Yalçın TEFE’nin açıklaması şu şekilde…

Ankara odamızı yasal süresinde Olağan üstü seçimli genel kurula taşıma görevi de divan başkanı olarak tarafıma verilmiştir.

Bu kapsamda Çankaya Seçim kuruluna müracaat edilmiş ve genel kurul tarihi alınmıştır. Atlı Spor kulübü toplantı salonlarında 30-31 Ekim tarihinde 10.00-17.00 saatleri arasında çoğunluk sağlanamazsa 6-7 Kasım tarihlerinde çoğunluk aranmaksızın aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

Değerli meslektaşlarım,

Mutfağında yoğurulduğum bu kutsal mesleğin layık olduğu yerde olmadığına inananlardanım meslektaşın meslektaşa kötü gözle baktığı ayrıştırdığı ötekileştirdiği ve günlük kısır çekişmelerin hüküm sürdüğü bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Meslektaşlar olarak evimizin nafakasını temin ettiğimiz mesleğimiz için hepimizin şapkasını önüne koyup elini taşın altına koyma zamanıdır gördüğümüz ve yaşadığımız bu gerçeği değiştirmek dönüştürmek meslektaşımın hak ve hukukunu korumak ve meslektaşlarımızı daha aydınlık yarınlara taşımak için bu kutsal mesleğin kutsal görevine yol ve ilke arkadaşlarımla birlikte BEYAZ listeyle talip olduğumu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.

Dileğim ülkemizin başkenti olan Ankara’ya ve bağlı illerinde faaliyet gösteren meslektaşlarıma da yakışacak olan bu önemli süreçte amacı ve inancı mesleğe hizmet etmek olan liyakat ve ehliyete sahip meslektaşlarımın kutuplaşmaları bir kenara bırakarak bütünleşmiş bir şekilde tek bir liste ile seçime gidilmesidir.

Gerçekleşecek olan bu olağanüstü genel kurulun sektörümüze hayırlar getirmesi tek dileğimdir.

Bu vesile ile meslektaşlarımın mesleki sorumluluk üstlenmelerini ve mesleğin geleceği için bu genel kurula katılımları büyük önem taşımaktadır tüm meslektaşlarıma göreve davet ediyorum.

Saygılarımla

Yalçın TEFE