Ege Üniversitesi Optisyenleri Farkındalık Projelerine Devam Ediyor

15 Aralık 2020 - 14:38

Ege Üniversitesi Optisyenlik Programı öğrencilerinin 2019 yılında başlatmış olduğu “Gözünüz Gibi Bakın” projesi topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında fayda sağlamaya devam ediyor.

Ultraviyole radyasyonu konularını ele alayarak başlayan proje bu yıl yeni konuları da bünyesinde barındırıyor. Pandemi süreci ve uzaktan eğitimle bilgisayar, telefon, tablet ve TV gibi dijital ekranlarla etkileşimin artmasının göz sağlığına etkileri, korunma yolları ve yol açabileceği göz hastalıkları konularını ele alan proje aynı zamanda dünyada körlüğün önlenmesi için yapılan çalışmalarda vurgulanan rutin göz muayeneleri ve erken teşhisin önemine de dikkat çekiyor.

Bu hedefler doğrultusunda proje kapsamında sosyal medya hesaplarından bilgilendirici içerik paylaşımları yapılmaktadır. Ayrıca “Gözünüz gibi bakın” projesi, uzmanlarla yapılan görüşmeler ve hazırlanan raporları da topluma sunarak bu süreçte toplumun göz sağlığını korumayı hedeflemektedir.

Ege Üniversitesi Optisyenlerinin İnstagram Proje Hesabı :