E-fatura Hizmeti Almadan Önce Bu Haberi Okuyun

09 Haziran 2021 - 7:12

Bildiğiniz gibi 1 Temmuz itibariyle e-faturaya geçiş zorunlu hale getirildi.

Son dakikada bir erteleme gelmezse hepimiz artık e-fatura kullanacağız.

Halâ e-faturaya geçmeyen meslektaşlarımız için birkaç konuyu sizlere hatırlatmak istedik.

• Mevcut e-imzanızın süresi geçti ise ama halâ e-imza flaşınız duruyorsa, daha önce uts işlemleri için e-imza aldığınız şirketi arayınız. E- imzalarda güncelleme baştan e-imza almaktan daha ucuz.
  • Son dakika e-fatura ertelemesi olmazsa 3 yıl almak daha ucuza mâl olacaktır. E-imzanızı 3 yıl almanızı tavsiye ederiz.
  • Mevcut e-imza flaşınız yoksa baştan yeni bir e-imza almak istiyorsanız PTT e-imzaları oldukça uygun. PTT e-imza fiyatlarına göz atın.
  • E-fatura için ücretsiz diye GİB portalı kullanmayı muhasebeciler tavsiye etmemektedir. E-fatura hizmeti veren şirketlerine geçin.
  • E- faturanızı eğer OGO Portalın tavsiye ettiği dışında bir şirketten alacaksanız mutlaka öncelikle OGO Portal e-fatura bilgilendirme toplantısını ve tavsiye şirketin farkını inceleyin.
  • E- fatura hizmeti alacağınız şirketi ve özelliklerini mutlaka diğer şirketlerle kıyaslayın.